Sayfalar

3 Ekim 2011

Türk Usulü E.T. Denemesi, Huzurlarınızda Homoti!

    Hollywood'da büyük fırtınalar koparmış filmlerin taklitleriyle dolu bir tarihi var Türk Sinemasının. Süpermen Dönüyor (Superman), Şeytan (Exorcist), Vahşi Kan (First Blood/Rambo), Badi (E.T.) en bilinen örneklerden. Ama bir örnek daha var ki tamamen akıllara ziyan: Spielberg'in yarattığı uzaylı kahraman E.T.'nin Türk usulü bir başka taklidi Homoti. Müjdat Gezen'in hem yazıp hem yönetip hem de oynadığı Homoti için fazla söze gerek yok, filmden kısa bir sahne herşeyi anlatmaya yetiyor:


7 yorum:

  1. Perran Kutman değil mi o?

    YanıtlaSil
  2. Perran Kutman herhalde Müjdat Gezen'le olan dostluğuna istinaden katlandı bu eziyete. Tim Burton duymasın yoksa EdWood'un devamını çekmek isteyebilir. Öyle bir durumda Helena Bonham Carter, Perran Kutman'ın saf Anadolu kadını rolünün hakkını veremez bence. Gelgelelim, Jonnny Depp, her türlü cebinden çıkarır Müjdat Gezen'i. Homotiyi de animasyon destekli olarak Andy Serkis oynar, olur biter. Homoti ne demek acaba? Homo - ti? Ti'ye alınan homolar? neyse...

    YanıtlaSil
  3. Kucağına serdiği battaniyesiyle Perran Kutman'ın yün sarmasına yardım eden bir uzaylı figürü Tim Burton'ı bile aşabilir bence.

    Homoti'nin homosapien'in uzaylı versiyonu olabileceğini düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Bulabildiğim bütün Homoti video partlarını izliyorum iki gündür. Filmin tamamını bulmak için çok çaba sarfetmedim ama bulursam herhalde izleyebilirim. Perran Kutman gerçekten renk katmış izlediğim kadarıyla. İşkence dozunu nispeten hafifletiyor ve bu bence böyle "cesur" bir yapım için önemli bir başarı. Yetenek sizsiniz'de falan çıksaydı herhalde Müjdat Gezen'i fazla üzmemek için "cesaretinizi alkışlıyoruz" derlerdi. Öyle de yapmak lazım belki. Taklit ederek iyi öğrenilir bazen. Dayak yiye yiye dayak atmayı öğrenirsin demişler. Lakin ilk dayakla nakavt olunca taklidin de devamı gelmiyor, gelmemiş nitekim. Cesaretin de bir sınırı olmalı dedirtiyor insana : )
    Şimdilerde aynı cesareti Türk işi korku filmlerinde görüyoruz. "Karadedeler olayı" neydi öyle...??!??

    YanıtlaSil
  5. Homoti biraz daha fazla bilinseydi "Dünyayı Kurtaran Adam" gibi kült olabilirdi belki. En kötü filmler kategorisinde tabi.
    Karadedeler Olayı'nı izlemedim, "Büyü" filmini gördükten sonra Türk işi hiçbir korku filmini izlemedim aslında. Cahil cesaretiyle çekilmemiş, özgün bir örnek çıkana kadar bekleyeceğim.

    YanıtlaSil
  6. Karadedeler Olayı'nı izlemediyseniz bence bişey kaçırmadınız. Halbuki filmin pazarlanma şeklini beğenmiştim. Artık çıksın bizden elle tutulur bişeyler hevesiyle çabuk beğeniyorum sanırım.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...